”Lov-Ella” inför kvällens match i DJ-JAS

175

Det är ny hemmamatch för vårt Dam-JAS-lag och det är lite okända Månsarp som är motståndare. Våra nyuttagna distriktslagspelare Ella Westerberg och Lova Löberg har ett digert schema och tycker till om säsongen och matchen. 

Grattis till platsen i distriktslaget. Hur har den resan påverkat ert egna spel denna säsongen?
Det har varit en sjukt rolig och tuff resa! Finns jätte många duktiga 07 or i Göteborg och vi är otroligt glada och tacksamma att har fått möjligheten att vara med och representera västsvenska. Vi har missat många träningar med vårat ordinarie lag vilket har gjort att vi har missat delar i spelet som dom har gått igenom. Våra tränare har varit jätte stöttande och hjälpt oss genom resan och de är vi väldigt tacksamma för!

Ni har ett extremt tufft schema med många olika lag. Vad har ni för knep för att klara av situationen?
Det gäller nu att äta, sova och vilar rätt kommande månaderna. Det gäller att vara på kopplade under alla träningar för att kunna hantera alla situationer utifrån de spelsätt alla olika lagen har.

Nu har vi Månsarp hemma. Vad vet ni om dem?
Vi kan inte så mycket om dom men vi tror att dom kommer att ha ett bra försvarsspel då de bara släppte fem mål mot favorit tippade Pixbo. De gäller att kriga hela matchen och sätta våra lägen så ska vi få med oss tre poäng!

En fråga till er om den andre…
Lova – vilka är Ella största styrkor?
Ella är otroligt snabb och slutar aldrig kämpa vilket leder till att hon alltid vinner tillbaka bollen offensivt och även defensivt. Ella har också en bra blick för spelet och gör många poäng.

Ella – vilka är Lovas största styrkor?
En av Lovas största styrkor skulle jag säga är hennes spelförståelse. Hur hon ger andra spelare bra lägen och gör sina medspelare bättre. Hon har även ett riktigt vasst skott och lyckas alltid komma till lägen.

Lova – vad uppskattar du mest hos Ella?
De jag uppskattar mest hos Ella är att hon alltid finns för mig oavsett om de gäller innebandyn eller utanför planen. Man får sig alltid ett gott skratt i hennes närhet och jag är glad över att vi har samma ambitioner i livet!

Ella – vad uppskattar du mest hos Lova?
De jag gillar mest med Lova är att hon är snäll och omtänksam. Hon vill få med alla så ingen är utanför vilken kan vara en bra egenskap nu när laget är lite nytt och man känner inte alla än. Jag gillar också att hon bryr sig om andra och alltid vill alla väl.

Matchen mot Månsarp startar 18.00 på söndag kväll i Rydsberg.